"Descolonització i Despatriarcalització de i des dels Feminismes d’Abya Yala,

Data d'inici

07.05.2015 18:30h

Data de finalització

07.05.2015 20:00h
Lloc: 
c/Tàpies, 1-3. Barcelona
Adreça: 
La Fede.cat- Organitzacions per la Justícia Global
Com arribar-hi: 

Metro Liceu, Drassanes o Paral·lel -L3

Correu electrònic: 
Més informació: 

ACSUR - Las Segovias organitza i presenta la publicació "Descolonització i Despatriarcalització de i des dels Feminismes d’Abya Yala, escrita per Maria Galindo i Ochy Curieentregarem de forma gratuïta un exemplar de la publicació als i les assistents.

 

En l'acte intervindran:

Maria Galindo, realitzadora audiovisual, artista, activista i fundadora de Mujeres Creando. Aquest és un moviment feminista anarquista de dones bolivianes amb més de 20 anys de trajectòria que combina la política concreta, la intervenció artística i la interpel·lació del poder.

Alejandra Londoño, de la Red Feminista y Antimilitarista de Colòmbia. Lesbiana feminista, afrodescendent, antirracista, anticapitalista i decolonial.


La col·lecció Feminista Siempre va néixer amb l’objectiu de recollir la diversitat dels feminismes i divulgar les qüestions d’importància cabdal al moviment feminista de casa nostra i dels diversos països amb els quals treballa ACSUR, i establir així un diàleg amb les ONG de cooperació internacional sobre aquests temes.


En aquesta publicació, hem triat els temes de la descolonització i la despatriarcalització, ja que formen part del nucli de reflexions i debats dels feminismes no hegemònics a ambdues ribes de l’Atlàntic. Aquests  plantegen una crítica profunda al rol que molts estats, organismes internacionals i ONGs de cooperació al desenvolupament han tingut als anomenats països del Sud. Segons les autores (Maria Galindo i Ochy Curiel ), aquests actors s’han dedicat a cooptar i instrumentalitzar els sabers i pràctiques feministes per emmascarar-les en categories de gènere que es dediquen a despolititzar i tecnificar la perspectiva feminista , tot desplaçant les pròpies dones com a subjecte polític del feminisme. 


Esperem comptar amb la vostra assistència. Si teniu qualsevol dubte o voleu realitzar una entrevista a María Galindo o Alejandra Londoño, us podeu adreçar a genereacsur@gmail.com