07.03.17

8M Tots els drets per a totes les dones

Dones amb Iniciativa presenta la campanya Tots els Drets per a Totes les Dones per aquest 8 de Març

Amb el lema "tots els drets per a totes les dones" Dones amb Iniciativa revindica la necessitat de revertir la degradació que han patit els drets de les dones fruit de les polítiques neoliberals que han estat aplicant els governs de dretes tant a Catalunya com a l'Estat. Les retallades ens els pressupostos per al desplegament de les polítiques de dones, així com, l'onada regresiva que han impulsat els dogmes d'austeritat, han implicat el desmantellament dels drets humans de les dones. Tots els indicadors d'igualtat han caigut a valors que representen retrocedir fins a dues dècades en els estàndards d'igualtat. La bretxa salarial, la feminització de la pobresa, la devaluació dels salaris i pensions, la depauperació dels serveis públics, les violències masclistes, són la quotidianeitat que afronten les dones al nostre país.

En aquest sentit, Dones amb Iniciativa ha impulsat la Resolució a la que s'hi han sumat molts grups municipals per a presentar-la als seus Ajuntaments, on reivindiquen la necessitat de recuperar el finançament per a les polítiques públiques de dones. El pressupost de l'Estat i el de la Generalitat han retallat més del 30% en les partides destinades a la igualtat. Són aquestes retallades la causa que ha provocat els efectes que pateixen les dones. Sense pressupost no hi ha equitat de gènere.

Al mateix temps, la campanya de sensibilització recull les dades sobre les situacions de discriminació que els governs estan produint sobre les dones.

Llegeix la Resolució

Accedeix a la campanya gràfica