26.09.14

Dones amb Iniciativa celebra la retirada de la Llei Gallardón i la dimissió del ministre

L'organització feminista anima a la participació de la manifestació en motiu del Dia internacional per la despenalització de l’avortament perquè els drets de les dones segueixen amenaçats

infografia 28S

Dones amb Iniciativa veu en l’anunci de la retirada de la proposta de Llei de Protecció dels drets del concebut i de la dona embarassada i la dimissió del ministre Gallardón, totes dues notícies fetes publiques el dimarts 23 de setembre una victòria del moviment feminista i insten a seguir mobilitzades per tal d'aconseguir algunes de les demandes històriques pendents del moviment, com per exemple que no aparegui en el Codi Penal.

En paraules de Cristina Bigordà, presidenta de Dones amb Iniciativa "el rebuig i la pressió constant del moviment feminista han aconseguit frenar aquest atac misogin cap als drets de les dones, reconeguts internacionalment, com ho són el dret a decidir sobre el propi cos". Bigordà ha afegit que "avui estem contentes. Aquestes dues notícies són una victòria del moviment feminista, i com a tal l'hem de celebrar! Tot i aquest èxit som plenament conscients de que no podem ser ingènues, sabem que seguiran buscant la manera d'acontentar els sectors més conservadors de l'Església Catòlica i del seu electorat".

L'organització feminista tem que la confirmació de la retirada de la reforma no sigui el final d’aquesta ofensiva i que l’executiu del PP segueixi buscant altres vies per introduir canvis en la legislació actual, com per exemple  els previstos a la contrareforma referents a les menors de 16 i 17 anys,
 ja sigui reactivant el recurs presentat pel PP al Tribunal Constitucional l’any 2010 o bé a través de
Avantprojecte llei de la protecció de la infància.

Dones amb Iniciativa participarà a la manifestació d'aquest diumenge 28 de setembre, Dia internacional per la despenalització de l'avortament, convocada sota el lema "Ni un pas enrere. Ahir com avui les dones decidim desobeir!", que tindrà lloc a les 12.30h a Plaça Catalunya de Barcelona. Bigordà ha volgut recordar que "a gran part del món les dones encara no tenen el dret a decidir sobre el seu propi cos, fet que comporta 47000 morts cada any a causa d'avortaments clandestins. Cal seguir en alerta i actives, per preservar els drets aconseguits i anar més enllà,  aquesta és una batalla global i queda molt per fer. Seguim en alerta feminista".