06.03.17

Dones amb Iniciativa i ICV presenten la campanya pel 8M i anuncien que es sumen a l'aturada convocada

La formació feminista i l'ecosocialista se sumen a a l'aturada convocada amb motiu del 8 de març, dia de les dones, a nivell internacional i presenten la seva campanya de reivindició "Tots els Drets per a totes les Dones"

Dones amb Iniciativa i ICV se sumen a l'aturada de les dones el 8 de març

Urtasun ha explicat també que la setmana que ve, el Parlament Europeu aprovarà el seu informe sobre desigualtats de gènere que ja estat aprovat en comissió i que aquest divendres es presentarà a Barcelona en el marc d’un acte conjunt del grup Verds/ALE amb Dones amb Iniciativa.

L’eurodiputat d’ICV ha volgut posar de relleu que l’informe “assenyala que amb les polítiques de retallades hem fet passes enrere a nivell de la Unió Europea”. “Hi ha dades i indicadors que avalen aquesta constatació”, ha afegit Urtasun al temps que ha exigit que hi hagi “un rellançament de l’agenda d’igualtat  de gènere a escala europea”. Per això Urtasun ha posat molt d’èmfasi en cas que l’estratègia de la Unió Europea “torni a ser una estratègia d’igualtat de gènere a escala europea”.

Abans d’Urtasun, la presidenta de Dones amb Iniciativa, Cristina Bigordà, també ha comparegut en la roda de premsa per explicar que la formació ecosocialista i Dones amb Iniciativa se sumen a la convocatòria internacional d’una aturada de totes les dones el pròxim 8 de març entre les 12 i les 12.30 hores.

“El 26% de les dones ocupades viuen amb rendes de pobresa que no els permeten arribar a una vida digna. Això es el que volem reivindicar. Retallar en polítiques de dones i en igualtat ha provocat la pèrdua de finançament d’aquestes polítiques que a cat va ser del 36% i ara és d’un 31% menys”, ha dit Bigordà que també ha explicat que es presentaran mocions en tots els ajuntaments de Catalunya on ICV té representació.

“Serà un 8 de març històric i diferent”, ha indicat Bigordà que ha insistit en que el motiu de la convocatòria de vaga és un “gest de reivindicació de les dones i de denuncia de les discriminacions que estem patint”. La presidenta de Dones de la formació ecosocialista també ha criticat les polítiques d’austeritat i retallades fetes des de Catalunya i a nivell de l’Estat i els efectes que han tingut en les polítiques de desigualtat entre homes i dones.  Per això Bigordà ha fet una crida als governs per acabar amb el desmantellament de les polítiques d’igualtat i incrementar-ne els pressupostos.