24.11.14

Dones amb Iniciativa presenta la campanya '25N: Ni una més' per denunciar l'augment de casos de violència masclista

La presidenta de Dones amb Iniciativa, Cristina Bigordà, denuncia que ja són 12 les dones assassinades a Catalunya

Cristina Bigordà 25N

La presidenta de Dones amb Iniciativa, Cristina Bigordà, ha presentat avui la campanya Incrementa la violència, intensifiquem la lluita! Per un acord social i polític contra les violències de gènere en motiu del proper 25 de novembre, Dia internacional per l'eradicació de les violències masclistes. D'aquesta manera, l'organització feminista ha llançat la imatge de la campanya sota el lema "Ni una més, volem justícia" i ha presentat una resolució on s'insta a un acord social i polític per combatre i eradicar les violències masclistes presents a la nostra societat. "Hem d'acabar amb aquesta xacra que a Catalunya ja suma 12 víctimes mortals" ha explicat Bigordà, que ha assegurat que els assassinats masclistes "són la punta de l'iceberg de situacions dramàtiques de violència que viuen moltes dones al llarg de la seva vida". "Ni una dona assassinada més pel simple fet de ser dona", ha afegit la presidenta de Dones amb Iniciativa.

En aquest sentit, Bigordà ha expressat la seva preocupació "davant el constant desmantellament de les polítiques d'igualtat i l'exaltació de valors masclistes i de retorn a rols tradicionals que reforça un imaginari col·lectiu que sovint no detecta com a violències masclistes actituds, expressions i comportaments que ho són". "Existeix un biaix masclista en el sistema judicial, cal ampliar la formació en perspectiva de gènere" ha afirmat Bigordà, alhora que ha afegit que "no pot ser que el nombre d'ordes de protecció segueixi baixant". I és que a Catalunya el segon trimestre d'aquest any, més del 60% d'aquestes ordres de protecció han estat denegades.

L'organització feminista ecosocialista té previstos diferents actes públics arreu del territori per tal d'explicar la necessitat d'aquest acord social i polític per combatre les violències de gènere i participarà activament a la manifestació unitària que es fa anualment a Barcelona, el mateix dia 25 de novembre. Durant tot el 2014, Dones amb Iniciativa ha iniciat una campanya institucional per aconseguir el compromís de les institucions del Congrés (al maig) i al Parlament (al setembre). "Ara volem que poble a poble, i ciutat a ciutat, les dones reivindiquin la necessitat d'incrementar el compromís polític per l'eradicació de la violència masclista, que malgrat els instruments legals continua incrementant-se", ha reblat Bigordà.