16.09.14

Ernest Urtasun denuncia la falta de partiat a la Comissió europea presntada per Juncker

L'eurodiputat feminista adscrit al grup dels Verds/ALE, Ernest Urtasun, ha anunciat al seu vot contrari a la Comissió Europea presentada per Juncker

ernest urtasun roda

Urtasun ha avisat que, des del grup dels Verds/ALE i en l'aliança d'Esquerra Plural, "no votarem una comissió que no sigui paritària i que sigui insuficient pel que fa al nombre de dones que la composin".


"Menys presència de dones vol dir més invisibilització de la seva situació i les seves necessitats, menys polítiques, i menys recursos", ha avisat el dirigent ecosocialista que s'ha sumat a la campanya "Per una comisió Europea paritària", impulsada per la Red Feminista de Dret Constitucional. Urtasun, que després de les declaracions masclistes de Cañete durant la campanya d'europees ja havia anunciat que en cap cas donaria llum verda a una Comissió Europea on la representació espanyola anés a càrrec de l'exministre perquè "el sexisme no té cabuda a l'Europa del segle XXI i aquestes paraules el desacrediten per tota responsabilitat política a la UE", s'ha reafirmat en aquesta posició. "I molt més tenint en compte la importància que la cartera que li ha estat consignada representa en clau mediambiental", ha assegurat Urtasun.

 

La carrega de l'eurodiputat contra la proposta col·legi de comissiaris de la Comissió Europea anunciada avui pel conservador luxemurguès i president de la comissió Europea, Jean-Claude Juncker, també ha posat l'èmfasi en la designació de Miguel Arias Cañete com a titular de la cartera conjunta d'energia i acció contra el canvi climàtic.