06.03.18

Quan les dones parem, el món s’atura

Manifest Vaga Feminista 8 de Març

El 8 de març les dones del món, parem el món. Ens aturem en el que serà una jornada històrica de reivindicació feminista. La vaga d’aquest 8 de març és un clam, unta esmena a la totalitat del sistema patriarcal i capitalista, que subscrivim dones de totes les generacions, amb totes les nostres diversitats i pluralitats, per dir prou.

Les dones parem per fer visibles les càrregues que assumim, les desigualtats que patim i  les discriminacions i violències que rebem. Des del ser feministes aquesta és la nostra pròpia forma de fer vaga, una vaga en 4 àmbits: DE CURES, LABORAL, DE CONSUM I D’ESTUDIS. Una vaga amb l’objectiu de transformar l’ordre establert, per desplaçar l’economia salvatge com a valor principal i situar-hi al centre la vida. Reivindicar la vida és donar valor a les tasques i els treballs que la sostenen, als drets que la dignifiquen i al planeta que la fa possible. Una vaga feminista és l’anhel d’un món més just, lliure de masclisme, de violències i desigualtats.

Una vaga per lluitar contra el masclisme, una ideologia basada en atorgar privilegis als homes i subordinar les dones i totes les persones que qüestionen l’heteronormativitat masclista. Una ideologia que radicalitza fins a extrems criminals i que és una xacra per la humanitat. Eradicar-la és una tasca ingent que necessita ser abordada des de tots els àmbits i amb la mobilització de tota la societat. Hem aconseguit molt, però, cal fer molt més!

Pels drets de les dones, per posar la vida al centre de la política i l’economia, fem VAGA FEMINISTA, una vaga de totes i per a totes. Nosaltres parem!

 

El 8 de març fem VAGA FEMINISTA i REIVINDIQUEM:

|   El dret a viure lliures de violències masclistes, a eradicar els feminicidis, les agressions i explotacions sexuals a les dones, nenes i nens, aquí i al món, al carrer o casa; a eradicar les violències físiques, psicològiques, les discriminacions sexistes en tots els àmbits de la vida.

|   La dignificació dels treballs i els drets econòmics, del salaris, contra la bretxa salarial, els sostres de vidre, la precarització laboral i de les pensions de misèria que rebem, per fer front a la feminització de la pobresa i l’atur, a la temporalitat i parcialitat dels nostres contractes i a l’explotació que patim als sectors més feminitzats. Perquè la maternitat no ens expulsi ni ens limiti al món laboral.

|   La cura i la distribució dels treballs reproductius, per la coresponsabilitat, el dret al temps personal, i contra la desinversió als serveis públics de benestar, salut, educació i de cures que han de sostenir la vida i han de fer possible la cura, la criança i l’autonomia personal.

|   Una educació feminista coeducadora. Per créixer lliures nenes i nens, sense opressions sexistes i en un sistema d’educació pública, laica, inclusiva, catalana i coeducadora.

|   El nostre dret a decidir sobre el nostre propi cos, sobre la nostra salut sexual i reproductiva, sobre la nostra identitat i orientació sexual. Per combatre el sexisme que patologitza i medicalitza el gènere. A autodeterminar les nostres vides i lluitar contra la l’estigmatització de les nostres actuacions.

|   Una economia mundial feminista que tingui cura del planeta, que lluiti contra el canvi climàtic, que garanteixi l’aire net, el dret a l’aigua i la sobirania alimentària, el dret dels pobles a cultivar la terra contra la depredació salvatge; defensem la preservació dels ecosistemes i la biodiversitat.

|    Els drets de totes a viure en pau sense exclusions ni racisme. NO a les GUERRES, defensem l’asil i el refugi de totes les persones que fugen del terror o la fam i exigim l’acollida de persones refugiades; denunciem el desemparament de dones, nenes i nens davant múltiples vulneracions dels seus drets humans. Denunciem les polítiques migratòries i de fronteres de la Unió Europea i l’Estat Espanyol.

|     El dret a una democràcia plena, a representar i ser representades a les institucions, a la política, a les organitzacions, a la cultura, als mitjans de comunicació.

 

Ens sobren els motius!

Nosaltres, el 8 de març, fem vaga!

 

Per tot això i més, Dones amb Iniciativa ens adherim i donem suport a la VAGA FEMINISTA del 8 de març de 2018.