15.06.17

El #19deJuny Alerta Feminista: concentracions contra les violències masclistes

El proper 19 de juny el moviment feminista convoca concentracions contra les violències masclistes a les places dels Ajuntaments de tot l'Estat en contra de les violències masclistes

19J Alerta Feminista

Dones amb Iniciativa es suma a la convocatòria de l'Alerta Feminista convocada pel dilluns 19 de juny a les places dels Ajuntaments. La iniciativa sorgida al País Valencià i recolzada per la Plataforma Novembre Feminista de Catalunya, de la qual Dones amb Iniciativa en forma part, vol fer un clam al carrer per reivindicar recursos i pressupost per la lluita contra les violències masclistes.

En el marc del debat dels Pressupostos Generals de l'Estat i les negociacions pel Pacte d'Estat contra les Violències Masclistes, el moviment feminista torna a reivindicar polítiques i pressupost per a fer efectiu el dret de les dones a viure lliures de violències masclistes. Les dades d'incidència de les violències masclistes són alarmants i cal que els poders públics tant de l'Estat com a Catalunya adoptin comprmisos reals i efectius i preparin la rendició de comptes davant la ciutadania del grau de compliment de les mesures.

CONCENTRACIONS ANEM PER ELLES

a les Places dels Ajuntaments de:

Barcelona 12h i 20 h
Lleida 20h
Tarragona 12h
Terrassa 12,30 h i 19,30h
Sabadell 12h
Montcada i Reixac 12h
Sant Joan Despí 12h
Sant Feliu de Llobregat 12h
El Prat de Llobregat 19h 
Mataró 12h
Igualada 20h
Riba-roja d'Ebre 19h
Santa Coloma de Gramenet 12h i 21h
Esplugues de Llobregat  12h
Sant Boi de Llobregat 12h
Badalona 12h
Cornellà de Llobregat 12h i 18,30h
Vic 20h
Mollet del Vallès 12h
Granollers 12h
L'Hospitalet de Llobregat  12h
Viladecans 21h
Sant Just Desvern 12h

 

MANIFEST 19J ALERTA FEMINISTA

28 dones han estat assassinades en el que portem d’any per la violència masclista per parelles o exparelles. Dades que s’eleven a 52 dones si incorporem la totalitat de les violències masclistes. A Catalunya en són 4 les dones assassinades. Totes elles deixen a 13 nenes i nens orfes. I a aquesta consternació hi hem d’afegir l’assessinat dels fills i filles perpetrats per assassins masclistes, aquest any 6 criatures assassinades.

Les persones que estem aquí presents estem fartes de comptabilitzar-les, d'assistir a minuts de silenci i concentracions, d'escoltar discurs de condemna, de laments, de dol...

Considerem que la violència masclista és una qüestió d'Estat, que ens afecta a la meitat de la població, i que té una causa estructural que és la desigualtat entre dones i homes, en l’eradicació de la qual s'han de comprometre tots els recursos que siguin necessaris, com el moviment feminista va exigir en la mobilització històrica del 7N pels carrers de Madrid.

Davant l’aprovació dels propers Pressupostos Generals de l’Estat per 2017, les organitzacions de dones hem convocat una #AlertaFeminista per denunciar que aquests pressupostos reflecteixen un model econòmic basat en activitats productives depredadores del medi ambient, que no atenen les necessitats socials i que agreugen els problemes de desigualtat entre homes i dones amb conseqüències desastroses per al medi ambient, l’economia, la societat i sobretot, per a la vida de les dones.

Menor taxa d’ocupació femenina, desigualtat salarial, precarietat, feminització de les cures i per si no fos poc, dia a dia, ENS ESTAN ASSASSINANT, a nosaltres i a les nostres criatures, davant la més absoluta indolència del govern central, governs autonòmics, les institucions i els poders públics.

I davant d’aquesta realitat, els pressupostos generals de l'Estat per al 2017 de pròxima aprovació, assignen una partida per a finançar la lluita contra la violència masclista de poc més de 31 milions d'euros, el que suposa un 0,00011% del total de Pressupost i un 10% menys que fa 7 anys.

Això vol dir que se segueix sense assignar ni un euro a la prevenció en els àmbits educatiu, sanitari i de mitjans de comunicació, que no s'atén la violència sexual com preveu el Conveni d'Istanbul de 2014. Implica que no es millora la resposta judicial i no es cobreix el cost dels serveis jurídics, psicològics i socials en les Entitats Locals establerts a la Llei d'Igualtat. Vol dir que el Pacte d'Estat naixerà mort.

Constatem que manca voluntat política per liderar les polítiques públiques per fer front a la violència masclista ni a l’Estat ni a la Generalitat.  Des de l’any 2008, any d’aprovació de la Llei 5/2008 pel dret de les dones a eradicar la violència masclista, el govern de Catalunya ha retallat un 50% el pressupost per a la igualtat.

Fartes de minuts de silenci, condemnes virtuals i discursos que cada vegada semblen més hipòcrites. Asfixiades per la impotència davant el continu degoteig d’assassinats de dones i criatures. No admetem rebaixes, ni més dilacions. No és negociable el preu de la vida de les dones.

Per tot això, convençudes que ha passat el temps de les paraules i és l'hora dels fets, ens fem presents en aquest Ajuntament per:  exigir al Govern de l'Estat la consignació de 120 milions d'euros en la partida destinada a la lluita contra la violència masclista.

Així mateix, exigim també el compromís de les Administracions catalanes amb les demandes de millores que el moviment feminista planteja així com la dotació pressupostària necessària per fer-les efectives.

Avui a molts ajuntaments s'està donant lectura d’aquest manifest. Unides per l’objectiu comú de manifestar un rotund rebuig a la passivitat criminal dels poders públics, així com per l’exigència innegociable d’una partida pressupostària suficient per a la lluita contra la violència masclista i a favor de la justícia social i envers les dones i nenes.

Pel dret de les dones a viure lliures de violències masclistes.

19 de juny de 2017

Plataforma Novembre Feminista

 

 

Més Informació: https://novembrefeminista.wordpress.com/

Adhesions: https://agendafeminista.org/adhesions-anem-per-totes-19j/#comment-83